shab-yalda-95
 

نحوه تهیه و پخت خورشت ریواس

نحوه تهیه و پخت خورشت ریواس


نحوه تهیه و پخت خورشت ریواس

این خورشت را اگرچه می‌توان به 2روش آماده کرد اما پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورشت كرفس) عطر و بوی بی‌نظیری دارد.

 

با این حال در اینجا هر دو روش آمده است تا مناسب‌ترین را برای ذائقه‌تان انتخاب كنید.

روش اول

مواد مورد نیاز : برای 4نفر
 
ریواس     یك كیلوگرم
گوشت بدون استخوان     نیم کیلو گرم
پیاز     2 عدد
شکر     2 تا 3قاشق سوپ‌خوری
روغن، نمك و فلفل     به میزان لازم
نعنا تازه     150 گرم
جعفری تازه     250 گرم

 
دستور تهیه :

1- ابتدا پیازها را پوست كنده، بعد از شستن ریز خرد كنید. سپس در یك قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

 

2- گوشت را بشویید و به صورت قیمه‌ای خرد كنید، سپس به پیاز داغ اضافه كرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر كند. حالا 2تا3لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه كنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت كامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر كنید.

 

3- در این فاصله ریواس‌ها را پوست كنده، بعد از شستن به قطعات 3سانتی‌متری یا به اندازه 2بند انگشت خرد كنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاك كرده، بعد از شستن، ریز خرد كنید.

 

4 – حالا در یك تابه كوچك، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.

 

نكته: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می‌شود.

 

5- بعد از آنكه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه كنید و 10 دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شكر، نمك و فلفل اضافه كنید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید.

 

نكته یك: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه كردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می‌شود.

 

نكته دو: با توجه به اینكه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شكر اضافه كنید.

 

روش دوم

مواد مورد نیاز : برای 4نفر

ریواس     یك و نیم كیلوگرم
گوشت بدون استخوان     نیم كیلوگرم
پیاز     یک عدد
زعفران ساییده شده     نصف قاشق چای‌خوری
نمك و فلفل     به میزان لازم

 

دستور تهیه:

در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ كرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان 3-2 لیوان آب را اضافه كنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه كنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت 10دقیقه نوش‌جان كنید.

 

نكته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم‌دهنده استفاده شده است.



shab-yalda-95
 

دیگر مطالب داغ و دیدنی

ارسال دیدگاه

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.